La texturització és fonamental per a l'alimentació normal dels pacients en casos de risc de broncoaspiració (aspiració accidental de líquids o aliments per les vies respiratòries) o de dificultats de deglució. Aquesta tècnica d'elaboració permet dotar els aliments d'una consistència adequada i segura per a la seva ingesta per part dels majors, a més de permetre la realització de menjars variats per aconseguir una alimentació el més completa possible, el que redunda en un millor estat nutricional de la gent gran.
Les persones amb problemes per mastegar i empassar poden no ser
capaços d'ingerir aliments amb la seva consistència habitual. Aquestes persones
només poden ingerir aliments de consistència tova o triturats, el que pot fer
que aquestes siguin poc desitjables i no generin entusiasme per ser menjades,
el que pot provocar que la gent gran perdi la gana, renunciï a una gran
varietat de plats o sentin que es sadollen molt ràpid.
La texturització permet processar els aliments d'una manera
diferent a l'habitual. Per exemple, s'espesseixen líquids o es trituren sòlids,
també es preparen aliments perquè siguin homogenis, melosos i fàcils de
mastegar. Es pot també donar als líquids una consistència semi sòlida, com en
el cas de cremes de verdura, purés, iogurts o natilles . I és que la texturació
fa possible preservar o fins i tot millorar els colors, olors i sabors
originals dels aliments.
Tenir cura del sabor i l'aparença d'aliments modificats afavoreix
que el menjar es gaudeixi més i millori el seu consum, el que incideix en la
qualitat de la dieta d'aquestes persones.
FONT: https://www.geriatricarea.com/2016/12/07/la-texturizacion-clave-para-facilitar-una-consistencia-adecuada-y-segura-a-los-alimentos-para-los-mayores/
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por tus comentarios, en breve será publicado.