23/3/21

SEGUIR GAUDINT DEL SABOR, OLORS, COLORS !!!! 

La texturització és fonamental per a l'alimentació normal dels pacients en casos de risc de broncoaspiració (aspiració accidental de líquids o aliments per les vies respiratòries) o de dificultats de deglució. Aquesta tècnica d'elaboració permet dotar els aliments d'una consistència adequada i segura per a la seva ingesta per part dels majors, a més de permetre la realització de menjars variats per aconseguir una alimentació el més completa possible, el que redunda en un millor estat nutricional de la gent gran.             

Les persones amb problemes per mastegar i empassar poden no ser capaços d'ingerir aliments amb la seva consistència habitual. Aquestes persones només poden ingerir aliments de consistència tova o triturats, el que pot fer que aquestes siguin poc desitjables i no generin entusiasme per ser menjades, el que pot provocar que la gent gran perdi la gana, renunciï a una gran varietat de plats o sentin que es sadollen molt ràpid.                                           

La texturització permet processar els aliments d'una manera diferent a l'habitual. Per exemple, s'espesseixen líquids o es trituren sòlids, també es preparen aliments perquè siguin homogenis, melosos i fàcils de mastegar. Es pot també donar als líquids una consistència semi sòlida, com en el cas de cremes de verdura, purés, iogurts o natilles . I és que la texturació fa possible preservar o fins i tot millorar els colors, olors i sabors originals dels aliments.

Tenir cura del sabor i l'aparença d'aliments modificats afavoreix que el menjar es gaudeixi més i millori el seu consum, el que incideix en la qualitat de la dieta d'aquestes persones.

FONT: https://www.geriatricarea.com/2016/12/07/la-texturizacion-clave-para-facilitar-una-consistencia-adecuada-y-segura-a-los-alimentos-para-los-mayores/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por tus comentarios, en breve será publicado.