4/10/10

Agenda d'activitats tardor

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

A la part esquerra de la pàgina del blog "RESICALENDARI" trobareu la nova agenda d’activitats que proposem per a la tardor .
Residència Mossèn Anton planteja uns objectius bàsics a l’hora de confeccionar els seus programes d’activitats i de teràpia ocupacional: la potenciació i conservació de les aptituds dels residents, així com prevenir el seu deteriorament, afavorir l’adaptació al centre, potenciar les relacions socials i aconseguir una participació activa en la dinàmica del centre.
El personal que forma l’equip d’activitats lúdiques es responsabilitza de les tasques referides a aquest programa. Es treballa amb l’ objectiu d’assolir que els ancians de la nostra residència mantinguin i/o millorin les seves capacitats psicomotrius i creatives, que mantinguin o millorin l’autoestima, i gaudeixin d’una bona qualitat de vida.

El conjunt d’activitats que compren el programa d’activitats és el següent:

• Manualitats: retallar, enganxar, pintar.

• Tallers multimèdia interactius

• Activitats que coincideixen amb dades destacades com Nadal, Pasqua, Carnestoltes, Castanyada, Festa Major, Aniversaris, etc..

• Jocs de taula

• Bingo

• Xerrades, lectures breus, grups de conversa.

• Festes amb els residents i les seves famílies.

Es desenvolupa sempre fent una petita selecció dels resident que puguin participar en les activitats programades i es fan tres petits grups: vàlids, semivàlids i assistits. Així mateix es comunica sempre amb antelació els projectes que es volen realitzar als residents.

Aquestes activitats porten implícita una teràpia ocupacional que pretén, d’una banda, que els residents mantinguin actives les seves funcions motrius amb la realització de manualitats, i d’una altre, mantenir desperta la seva capacitat d’atenció a través de, per exemple, dels jocs.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por tus comentarios, en breve será publicado.